Privacy Policy Klachten Algemene Voorwaarden
medisch pedicure

Vergoeding

Preventieve voetbehandeling en voetadviseringszorg Diabetes.

In 2015 hebben er een aantal wijzigingen plaats gevonden in de manier waarop de voetzorg voor mensen met diabetes geregeld is. Ook u kunt hiermee te maken krijgen.

Simm’s classificatie.

Uw voeten dienen in ieder geval 1 keer per jaar gescreend te worden door de praktijkondersteuner van de huisarts of de diabetesverpleegkundige uit het ziekenhuis. Naar aanleiding van de simm’s classificatie en het geconstateerde risico wordt de voetzorg ingedeeld in een zorgprofiel (1, 2, 3 of 4).

Zorgprofielen.

Met ingang van 2015 wordt de voetzorg opgedeeld in zorgprofielen. Er zijn vier zorgprofielen, waarbij geldt hoe hoger uw zorgprofiel, hoe meer voetzorg noodzakelijk is. U loopt dan namelijk meer risico op wondjes.
Het vaststellen van een zorgprofiel gebeurd onder verantwoordelijkheid van een behandelend arts. Die kan dit uitbesteden aan andere hulpverleners zoals een praktijkondersteuner of een diabetes verpleegkundige.
Afhankelijk van het vastgestelde zorgprofiel zult u doorgestuurd worden naar een podotherapeut. De podotherapeut onderzoekt uw voeten nauwkeurig en schrijft een persoonlijk behandelplan. Hierin staat onder meer hoeveel voetzorg u van de pedicure nodig heeft. U kunt bij de prodotherapeut aangeven dat u bij mij bekend bent. De podotherapeut regelt dan de afstemming van de voetzorg met mij.

Ik werk samen met de volgende podotheurapeuten:

* Voetzorg Friesland Fahrenheitweg 6, 8912 AJ Leeuwarden 058-2160304
* Podotherapie Leeuwarden (MCL) Henri Dunantweg 2 8934 AD Leeuwarden 058-2884343
* Podotherapie Friesland De Drie Dukatons 2 8917 ET Leeuwarden 058-7009718

Ziektekostenverzekering.

De hoogte van het zorgprofiel bepaalt of de voetzorg vanuit de basisverzekering of vanuit de aanvullende verzekering vergoed word.
Let goed op de polisvoorwaarden van uw ziektekostenverzekering. Als uw voetzorg niet gedekt word door de basisverzekering (zorgprofiel lager dan 2) dan is soms vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende verzekering.

Vergoeding.

De tegemoetkoming in de kosten van de behandeling is afhankelijk van uw zorg profiel en uw zorgverzekering. Het kan dus zijn dat uw pedicurebehandeling niet meer volledig vergoed wordt door de zorgverzekeraar en dat u een gedeelte zelf zult moeten betalen.

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met me op.

Omdat veel van mijn clienten bij "De Friesland" verzekerd zijn kunt u op hun website nadere informatie vinden. Voor deze verzekerden geldt:

Heeft u diabetes en zorgprofiel 1 of reumatische artritis? Medisch noodzakelijke behandelingen bij een pedicure worden dan voor u vergoed uit de AV Extra en AV Optimaal. Bekijk de volledige informatie over de vergoeding voor pedicurebehandelingen uit de aanvullende verzekeringen. Heeft u diabetes en zorgprofiel 2, 3 of 4? Medisch noodzakelijke behandelingen bij de pedicure worden dan vergoed uit de basisverzekering.

Preventieve voetbehandeling Reuma.

Als reumapatiënt kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding van de behandelingskosten. Omdat ik medisch pedicure ben, kunt u in aanmerking komen voor vergoeding door uw verzekeraar. Uw verzekeraar kan u hierover meer informatie verstrekken.