Privacy Policy Klachten Algemene Voorwaarden
medisch pedicure

Diabetes

Diabetische voet
Hoe langer iemand diabetes heeft hoe meer kans op complicaties ten gevolge hiervan; de circulatie wordt minder en de huid wordt daardoor minder gevoed en het gevoel wordt minder.
Het is aan te raden om uw voeten regelmatig te laten controleren door een medisch pedicure, of een pedicure in het bezit van een certificaat voor verzorging van de diabetische voet. Beide opledingen heb ik met positief resultaat afgesloten.
Regelmatige controle kan ernstige gevolgen voorkomen.
Uw pedicure kijkt met zorg naar uw voeten, waaronder een extra controle op wondjes en/of drukplekken. Uw voeten worden met professionele zorg behandeld.

Tips voor voetverzorging:

Diabetische voetafwijkingen
Voetafwijkingen komen bij patiënten met diabetes vaak voor. Vooral patiënten die langer dan zes tot zeven jaar diabetes hebben, ontwikkelen vaak (40-50%) voetafwijkingen. Deze voetafwijkingen kunnen op den duur tot ernstige problemen leiden.
Omdat, als gevolg van de diabetes, het normale gevoel verminderd is, worden beschadigingen en wondjes aan de voeten vaak (te) laat opgemerkt. Het ziet er aanvankelijk onschuldig uit, maar het kan leiden tot ernstige problemen.

Oorzaken van voetwonden
De voornaamste oorzaken voor het ontstaan van voetwonden bij diabetes worden hieronder beschreven.